Huvudsida

Från Makers.nu
Version från den 25 januari 2019 kl. 10.33 av PGJ (diskussion | bidrag) (Välkommen till Makers.nu)
Hoppa till: navigering, sök

Välkommen till Makers.nu

Makers.nu är en öppen resurs som är avsedd för dig som är maker eller som är intresserad av makers och makerspaces. Detta är en wiki och alla som är intresserade av att delta med material är varmt välkomna. För att skriva krävs dock att man registrerar sig för att få ett konto.

Makerrörelsen har vuxit sig stark under de senaste åren. Allt fler kallar sig numera för makers och de skapar massvis med intressanta, innovativa alster. Det är rätt löst definierat vad en maker egentligen är för något. Det räcker egentligen att man har lusten till att skapa saker. Man kan se sig som en maker vare sig intresset är centrerat kring elektronik, robotik eller mer traditionellt skapande såsom snickeri, broderi eller liknande. När flera makers kommer samman brukar kreativiteten och skaparkraften börja flöda. Då experimentlustan får fritt spel så kan många nya idéer frodas och realiseras!

Ett makerspace kan bli en given samlingspunkt för lokala makers. Det är en plats där man tillgängliggör diverse typer av makerutrustning. Det kan vara alltifrån symaskiner, 3D-skrivare, laserskärare till svarvar och CNC-maskiner. Vilken typ av utrustning som man tillhandahåller kan påverkas av många faktorer – budget, utrymme och kunskap. Det finns inga direkta regler för vilken utrustning som bör finnas (även om vi här på sajten föreslår ett antal maskiner som vi anser som centrala och viktiga). Det viktigaste är dock att det finns möjlighet att skapa tillsammans.

Nyheter

En del nytt innehåll om [Laserskärare|laserskärare]

Sponsorer

Innehållet på denna sajt är sponsrat av Vinnova.

Rättigheter

Allt material på Makers.nu kan delas i enlighet med följande;

88x31.png
Makers.nu av Soltorgsgymnasiet och Patrik Grip-Jansson är licenserad under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell licens